JELEC TLOUŠŤ
TLOUŠŤ S NÁDIVKOU
01.10.2015 00:00
ryba jelec tloušť
1/2 dílu rozlámaného sýru Niva
1/2 dílu nasekaných vlašských ořechů
Nádivkou z nivy a ořechů naplníme tloušťovi břišní dutinu, kterou uzavřeme např. párátky, na rybu položíme kolečka citronu a zapečeme v troubě. Vzhledem k tomu, že niva je dostatečně slaná, tak rybu nesolíme.
KAPŘÍ HRANOLKY
TŘEBOŇSKÉ KAPŘÍ HRANOLKY
22.08.2016 00:00
Odkaz na video a recept:
Třeboňské kapří hranolky
LÍN OBECNÝ
LÍN PODLE PŘEVOZNÍKA VÁNI
01.10.2015 00:00
ryba lín obecný
kmín
marináda: voda, citronová šťáva, drcený česnek, cibulka, zelená paprika, bobkový list, nové koření, olivový olej, sůl, ocet
Neoškrábaného lína (šupiny se rozpustí) nasolíme a nakmínujeme a naložíme do marinády nejméně na 24 hodin, poté jej upečeme. Kosti se buď úplně ztratí...