HORKÝ SALÁT Z BRAMBOR, ČERVENÉ CIBULE A OREGANA

15.10.2015 00:00

Tahle italská specialitka (Insalata di patate, cipolle rosse e oregano) je jako stvořená pro červnové obědy či večeře. Je lehká, díky koření osvěžující, navíc využívá nové brambory z domácí produkce.

Ingredience:

8 středních brambor

2 malé červené cibule

2 polévkové lžíce zelených oliv, najemno nasekaných

1/2 lžíce sušeného oregana

8 polévkových lžic olivového oleje

2 polévkové lžíce červeného vinného octa

sůl, pepř

Příprava:

Brambory (nejlépe nové) uvaříme ve slupce do měkka. Osušíme je slupku oloupeme (u nových není nutné). Nakrájíme je do mísy na plátky, přidáme plátky červené cibule a olivy. Salát zasypeme oreganem, zalijeme olivovým olejem, přidáme sůl a ocet. Můžeme dochutit též pepřem. Zamícháme a ještě teplý podáváme. Salát můžeme využít i jako přílohu k masu. Delikátní jsou hoblinky sýru na povrchu.