CHLEBOVÁ OMELETA ALÁ PIZZA

15.10.2015 00:00

Rychlá a úžasná večeře, na kterou lze použít i starší chléb. Při použití celozrnného pečiva to je i zdravé.

Ingredience:

1 ks pečiva

1 rajče

2 vejce

olej

sůl, pepř

oregano

Příprava:

Pečivo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky s rozšlehanými (osolenými) vejci, příp. s trochou mléka. Mezitím si nakrájíme rajčata na plátky. Obsah misky vlijeme na pánev se zahřátým olejem a necháme pomalu restovat. Chlebovou omeletu okořeníme pepřem, osolíme a přikryjeme pokličkou. Když je vejce sražené, otočíme a poklademe nakrájenými plátky rajčat. Podlijeme trochou vody  a pod pokličkou necháme, aby se rajčata zahřála. Nakonec vše důkladně posypeme oreganem, které promneme v ruce pro uvolnění vůně. 

Chlebovou omeletu podáváme jako teplý hlavní chod.